Altijd op zoek naar geluk..

Iedereen is altijd op zoek naar geluk, ik zelf natuurlijk ook. Maar wanneer ben je nou echt gelukkig? Zelf heb ik wel periodes gehad waarin ik erg op zoek was naar waar ik nou gelukkig van word. Want met een prachtig gezin, een goede baan en een prachtig huis klopt eigenlijk alles, maar had ik ook momenten waarop ik mega onrustig was en mijzelf toch niet helemaal lekker in mijn vel voelde.

 

Wanneer ben je dan gelukkig? Ik ben erachter gekomen dat dit in jezelf zit. Wat vind je belangrijk en waar word je nou echt blij van? Wanneer ik kijk naar al mijn dromen en doelen, maar ook naar de dagdagelijkse dingen zijn er een paar momenten die heel belangrijk zijn. Zo kan ik enorm genieten van de drie kindjes die met schone pyjama’s en gekamde haren op ons bed zitten nadat ze heerlijk in bad hebben gezeten. Daarnaast ben ik er ook achter gekomen dat ik heel gelukkig word van soms een momentje voor mezelf. Doordat ik heel perfectionistisch ben zou ik altijd bezig kunnen zijn en maar door kunnen razen. Maar door juist soms stil te staan, te gaan zitten, een boek lezen of even alleen een rondje lopen vind ik rust en weet ik weer waar ik blij van word. En ja dat is mijn thuis, mijn lieve man en kindjes maar juist door soms wat afstand te nemen besef ik dit.

 

Waar komt dan soms die onrust vandaan? We hebben allemaal hardnekkige patronen die ervoor zorgen dat we dingen doen en voelen zoals we dat doen. In mijn geval dus wwanneer alles perfect lijkt heel onrustig kunnen zijn. Gewoon, omdat dit zo in ons zit. Veelal komt dit voort uit het systeem van herkomst. Dus wat je altijd hebt geleerd of wat je jezelf hebt aangeleerd. Mijn perfectionisme en belangrijk vinden wat anderen vinden zorgt ervoor dat het vaak nog beter moet. Inmiddels heb ik daarin gelukkig meer rust gevonden, is goed meestal goed genoeg en kan ik oprecht genieten zonder dat ik mezelf druk maak over wat anderen ergens van vinden. Het is heel lastig om dit zomaar aan te passen, maar door zelfonderzoek, bewustwording en terug te gaan naar de basis kan je hier iets in veranderen. Als er van alles weg zou vallen, waar zou je dan gelukkig van worden?

In mijn trajecten vind ik het fantastisch om dit samen met mijn coachees te onderzoeken, want ik heb al meerdere keren mogen ervaren dat dit zoveel brengt.

 

Liefs, 

Jennifer

Carmenkreuzefotografie-21

Ik heb helemaal geen coach nodig…

Een uitspraak die ik vaker hoor, en misschien ook wel snap. Want veel mensen vinden het spannend om aan zichzelf te werken. Wat kom je allemaal tegen? Hoe is het om te veranderen? Wat vindt iemand anders hiervan? Ga ik echt geld betalen om aan mezelf te werken? Allemaal vragen die gesteld worden en als belemmering gezien worden.

Maar wanneer zou jij wel een verandering willen doorvoeren? Veel mensen gaan pas in actie als het te laat is. Bijvoorbeeld wanneer er burn out klachten zijn. Maar is dat de juiste manier? Waarom zou je niet aan jezelf willen werken wanneer alles “oké” is? Ik geloof dat dat juist het moment is om te starten aan een traject. Een traject waarbij je veel over jezelf leert, ziet waarom je dingen doet hoe je ze doet. Meer rust creëert door bewuste keuzes te gaan maken. En jezelf fitter en energieker gaat voelen.

 

Met jezelf aan de slag gaan gaat zeker niet over beter, meer, anders of mooier. Want jij bent jezelf en dat moet niet mooier of beter. Als jij vaak (soms onbewust) bezig bent met wat er beter of mooier kan creëer je veel onrust voor jezelf. Wanneer je met jezelf aan de slag gaat, laat je dingen los die niet bij jou passen en ga je meer in het nu leven. Daardoor komt er ruimte voor doelen en wat er komen gaat. Je vraagt jezelf af of alles wat je nu doet vanuit overtuigingen en patronen die je onbewust hebt overgenomen van de omgeving nog bij jou passen. En leert wat belangrijk is voor JOU.

Ik vind het heerlijk om naast jou te staan bij het vormgeven van jouw doelen en weer te lachen, dansen en genieten. Bewust doen waar jij blij van wordt en daarbij echt houden van wie jij bent dat is het doel wat wij naleven tijdens een traject. En dat is wat ik jou gun.

Liefst, Jennifer 

Ballen mogen soms ook gewoon op de grond liggen… 

Zoals je misschien wel al hebt gezien hebt, is het vinden van balans voor mij heel erg belangrijk. Iedere dag houd je heel wat ballen de lucht in en soms is het ook prima om er een paar niet in de lucht te houden. Doordat er heel veel in je hoofd zit en je heel veel dingen “moet” voel je jezelf vaak opgejaagd en onrustig. En dit heeft effect op jouw omgeving. Wanneer er kinderen zijn, zullen zij zich ook onrustig gedragen. Soms heb je geen overzicht meer en komt er juist niets van alles wat moet of kan je ’s avonds moeilijk in slaap vallen omdat er nog te veel in je hoofd zit. 

Tijd voor jezelf maken lijkt soms een heel moeilijke opgave, want er zijn heel veel dingen die zinvoller of nuttiger voelen dan een moment voor jezelf pakken. Maar wat levert het op als je dit wel doet? Er zijn dingen die echt moeten, maar ook veel dingen waarvan wij zelf bedenken dat het “moet”. Wat als je dit omzet naar: "ik doe dit, want ik wil dit"? Wat gebeurt er dan met je? 

 

Ik heb al eens eerder ergens geschreven: “Je kan pas voor een ander zorgen, wanneer je goed voor jezelf zorgt”. En dat is echt zo, wanneer jij jezelf onrustig voelt ben je prikkelbaar en zijn er meer negatieve gedachten waardoor je energie opgeslokt wordt. Dus probeer op een dag te bedenken waar je energie van krijgt en welke ballen je die dag even laat liggen. Je kan niet overal de controle over hebben en dat is prima.

Probeer daarnaast iedere avond te bedenken waar je die dag dankbaar voor bent, dat hoeft echt niets groots te zijn. Maar door hier naar te kijken en niet naar hetgeen wat nog mist, creëer je al rust en dat gun ik jou. Ik ben benieuwd wat het met jou doet als dit deze simpele veranderingen toepast op een dag... 

 

Liefs, Jennifer 

Logo Symplistic

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.